U humanitarnoj akciji ‘Srcem uz Saru’ bolnica je dobila kombi


Udruga ‘Stepinčeva oaza mira’ iz Zaprešića, zajedno s roditeljima preminule Sare, donirali su našoj bolnici kombi vozilo prilagođeno prijevozu osoba s invaliditetom.

Sredstva za kupnju spomenutog vozila vrijednog 67.700 eura prikupljena su početkom ove godine humanitarnom akcijom ‘SRCEM UZ SARU’.

“Kombi će se koristi za prijevoz djece na ljetovanje i na druge aktivnosti tokom godine, kao i na preglede u druge zdravstvene ustanove u Zagrebu. Bolnica raspolaže i sanitetskim vozilom koje je osigurala Zagrebačka županija” – rekao je ravnatelj bolnice Renato Mittermayer.


“S obzirom da živimo u Zaprešiću, a ova je bolnica u našem okruženju, obratili smo se Bolnici Bistra. Mi kao roditelji smo odlučili da kombi ide nekom kome je potrebno. Presretni smo, ponosni i ispunjenog srca, jer će se kombi koristiti na dnevnoj bazi. Znamo da tu ima jako puno djece, a to su sve Sarina braća i sestre” – rekao je Sarin tata Franjo. Naglasio je i kako su imali veliku podršku Udruge ‘Stepinčeva oaza mira’.

“Danas sam tužan, ali i sretan. Tužan radi naše drage Sare koja je otišla, ali i sretan jer se zahvaljujući njenim roditeljima ovo dobro djelo nastavilo” – rekao je Ilija Nikolić iz Udruge Stepinčeva oaza mira zahvalivši se svim sudionicima humanitarne akcije Srcem uz Saru.

Primopredaji vozila ispred bolnice u Gornjoj Bistri nazočio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, koji je zahvalio Sarinim roditeljima i Udruzi na donaciji, kao i svim zdravstvenim djelatnicima i volonterima, koji nesebično skrbe za teško oboljele korisnike ove bolnice.

“Hvala udruzi Stepinčeva oaza mira, a posebno obitelji Brkičić koja je suočena s najvećim životnim gubitkom našla snage i volje kako pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija. S obzirom da skrbi o malim pacijentima s kroničnim i teškim dijagnozama, bolnici Bistra donacija vozila itekako je značajna i pomoći će im u svakodnevnim obavezama, a posebno prijevozu djece na preglede u druge zdravstvene ustanove” – poručio je Stjepan Kožić.