Preseljenje dijela bolnice radi oštećenja u potresu

Među gotovo 2000 objekata koji su oštećeni u petrinjskom potresu je i naša bolnica, a iz navedenog će razloga naših 45 pacijenata biti premješteno u Specijalnu bolnicu Naftalan u Ivanić-Gradu.

‘Premještaj pacijenata već je krenuo, a do kraja dana u Naftalanu će ih biti 35, dok će se preostalih 10 preseliti već sutra’ – rekao je ravnatelj bolncie Renato Mittermayer, nadodavši kako zahtjevniji pacijenti koji trebaju kisik ostaju u bolnici, ali će se premjestiti u prostorije u prizemlju zgrade koje su statičari ocijenili kao najsigurnije. Premještaj djece napravljen je u dogovoru s Ministarstvom zdravstva i osnivačem bolnice Zagrebačkom županijom jer su statičari ocijenili kako pojedini dijelovi naše bolnice nisu dovoljno sigurni. Inače, na ulaznim vratima u bolnicu postavljene su zaštitne skele radi mogućnosti padova dijelova s krovišta, a tim statičara već izrađuje plan mjera ojačanja u prostorijama u kojima je to potrebno.

‘Kada bolnica bude u potpunosti sigurna, onda ćemo vratiti naše pacijente’ – pojasnio je ravnatelj te nadodao kako uz pacijente u SB Naftalan idu i naši djelatnici i ostalo osoblje na koje su djeca naviknuta, ali i radi specifične medicinske zaštite koju pacijenti trebaju.

Iako je Zagrebačka županija osnivač bolnice, s vlastitim proračunskim prihodima nije u mogućnosti realizirati gradnju nove bolnice za potrebe cijele RH. Upravo iz tog razloga s resornim ministarstvom radi se na iznalaženju rješenja za izgradnju nove bolnice.

Ovim putem zahvaljujemo brojnim volonterima koji su pomogli preseljenje, a radi se o DVD Bistra, DVD Ivanec, Zavod za hitnu medicinu Zaprešić te autoprijevozniku gospodinu Ivanu Bungiću koji je ustupio dva kamiona s vozačima.