Hrvatski orkestar harfi Tisuću žica

Hrvatski orkestar harfi Tisuću žica

Zonta klub Zagreb, član udruge Zonta International, svjetske organizacije s više od 33.000 članica u 67 zemalja svijeta, koja okuplja poslovne i profesionalno usmjerene žene koje zajednički rade na poboljšanju pravnog, političkog, ekonomskog, obrazovnog, zdravstvenog i profesionalnog statusa žena u društvu organizirao je ovogodišnji, sada već tradicionalni deseti koncert Svečanost harfe.

Održana su dva humanitarna koncerta u nedjelju, 4. ožujka 2018. u Maloj dvorani Vatroslav Lisinski.


Osim dobrotvornog aspekta, treba istaknuti da su koncerti jedinstveni i zbog toga što na njima nastupa orkestar od preko 25 harfista iz Hrvatske i regije koji uz goste izvode poznate klasične i moderne melodije te daje značajan kulturni doprinos našem gradu i cijeloj regiji: koncerti orkestra harfi i u svijetu relativno su rijetki. Umjetnička voditeljica cjelokupnog projekta je gospođa Marija Mlinar, docentica na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, koja će, na vrlo zanimljiv i poučan način posjetitelje tijekom koncerata upoznati s harfom i razvojem harfe kao instrumenta.

Ovom donacijom organizirana su dva studijska putovanja naših djelatnica u ustanovu DRAGA u Sloveniji, čime želimo omogućiti izmjenu iskustava u radu sa sličnim osobama. Studijska putovanja su planirana 5. i 7. lipnja 2018. godine, o čemu ćemo još obavijestiti.