Najava: Hrvatska za 5

Petak, 23. rujan 2016. godine 22:00 – 22:50 sati (HRT 1)

HRVATSKA ZA 5, nova je informativno-dokumentarna emisija autora Branimira Bilića. Emisija uživo predstavlja najbolje pojedince, skupine, tvrtke i kreativne ideje iz područja kulture, znanosti, obrazovanja, kreativnog poduzetništva, humanitarnoga i volonterskoga rada, ekologije i duhovnosti. Na ovaj način, otvara prostor kreativnim, poduzetnim i vrijednim ljudima, promiče kvalitetu i natjecanje u dobru, naglašava pozitivne primjere ljudi koji radom, znanjem i dobrotom čine dobro vlastitoj lokalnoj, nacionalnoj i svjetskoj zajednici.

Prva emisija, pod naslovom “Oni se brinu za bolesnu i napuštenu djecu”, posvećena je ljudima koji, srcem i dušom, 24 sata na dan, skrbe za bolesnu i napuštenu djecu. U prvoj emisiji gostovat će  predstavnici naše bolnice, zatim, djelatnici intenzivne njege Dječje bolnice Klaićeva u Zagrebu te djelatnici SOS Dječjeg sela Lekenik.

Reportaže su pripremili Martina Klaić, Ruža Ištuk i Dinko Kreštalica.
Program uživo, goste, publiku i građane interaktivno i putem društvenih mreža poziva se na činjenje dobra, darivanje i humanost, kako bi se zaštitila često bespomoćna, bolesna i napuštena djeca.

Redatelj: Željko Musić
Autor, urednik i voditelj: Branimir Bilić