”Večera s porukom” za našu bolnicu

Glazbenik Jacques Houdek i njegovi prijatelji ugodno su druženje u kultnom zagrebačkom restoranu Okrugljak pretvorili u još jednu jedinstvenu priču projekta Večera s porukom. Prikupljena sredstva ovog su puta bila namijenjena našoj bolnici.

Zagreb, 21. travnja 2015. – Kultni zagrebački restoran Okrugljak okupio je prijatelje i obožavatelje glazbenika Jacquesa Houdeka, a povod je i ovaj put bila priča koja sve više budi znatiželju hrvatskih građana i javnosti te vrlo brzo pronalazi put do svačijeg srca. BlessFood – Večera s porukom ovaj put je bila posvećena mališanima i štićenicima Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra čija je tužna priča posebno dirnula našeg glazbenika poznatog po humanitarnom djelovanju.

Jako dobro se osjećam kao domaćin Večere s porukom. Veliki sam fan večere iako mi ju brane cijeli život. Kad je riječ o ovakvoj prigodi, kad je humanitarna nota u zraku i kad su u pitanju djeca, onda smo svi posebno senzibilizirani. Ovom se prilikom najviše želim zahvaliti svima koji su se odazvali. Čast mi je i zadovoljstvo uživati s ljudima koje volim, a usput barem ovako malo, od srca nekome i pomoći. Bolnica u Gornjoj Bistri je posebna, jer se tamo liječe djeca koja boluju od najtežih bolesti, a nažalost nemaju najbolje uvjete za boravak i život. Na tome se radi i volio bi da se sve uskoro privede kraju tako da, bez obzira na brojne potrebite, nisam puno razmišljao kome usmjeriti našu pomoć. Uskoro idemo u posjet u bolnicu i tome se posebno veselim – izjavio je glazbenik Jacques Houdek.

Houdek_02

Potaknuta lijepom gestom glazbenika, uprava našeg najpoznatijeg brenda obuće za djecu FRODDO odlučila je svim štićenicima bolnice Gornja Bistra darovati i papuče, a najavila je to direktorica marketinga Irena Delmonego koja se pridružila Jacquesovoj Večeri s porukom. Ravnatelj bolnice Renato Mittermayer također je bio u Okrugljaku i posebno ga veseli što je imao priliku biti dijelom ovog hvalevrijednog nacionalog projekta.

Houdek_01

Drago mi je da je jedna ovakva akcija krenula. Ova večera okuplja intimniji krug ljudi koji su svojom humanošću i empatijom zainteresirani za pomoć bolnici Gornja Bistra i drago mi je što sam ih imao priliku upoznati i družiti se s njima u ovakvom ambijentu i predivnoj atmosferi – izjavio je ravnatelj Mittermayer.

Jacques je kao domaćin odabrao kultni zagrebački restoran Okrugljak, desetljećima poznat po sjajnim domaćim delicijama, a za svoje je goste odabrao domaću zakusku, pečenu teletinu iz krušne peći, gratinirani krumpir te savijaču od višanja i jabuka. Na radost svih okupljenih Jacques je na kraju i zapjevao starozagrebačke evergrine koju su ovu noć dodatno začinile.