Pokreni sebe, pokreni svijet!

Dana 28.10.2015. godine u sklopu praktične nastave, našu su bolnicu posjetile učenice 2F razreda frizerskog smjera Obrtničke škole za osobne usluge iz Zagreba. Kako je bilo, možda najbolje prenosi tekst prenešen s njihovih web stranica koji donosimo u cjelosti

Dobili smo talente da bismo ih dijelili s drugima, a ne  da ih ljubomorno držimo za sebe.  Ako misliš da nemaš što ponuditi i da te drugi ne trebaju, razmisli još jednom i vidjet ćeš koliko možeš napraviti.

Sigurno nećemo spasiti cijeli svijet u jednom posjetu, možda će to biti samo kapljica vode u jezeru, no dobro koje napravimo stvarat će sitne valove još dugo nakon što odemo. Postoji puno načina  da pomažemo drugima: čitanje djeci u bolnici, pomoć u učenju, čuvanje djece, pomaganje starijima i nemoćnima, pridruživanje klubu volontera u svojoj državi ili na međunarodnoj razini, pomoć Caritasu, briga za napuštene životinje ili…što ti misliš da je potrebno.

Mi smo odlučili volontirati. Dana 28.10.2015. učenice 2.F razreda, posjetile su Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra.

U kratkom predstavljanju rada bolnice, saznali su da se tu vrijedno radi s pacijentima, maloj i velikoj djeci koja boluju od kroničnih bolesti, pred kojima je dugo liječenje. Na tom putu im pomažu dobročinitelji i volonteri, posebno volonteri iz Italije koji godinama dolaze organizirano. Danas su se pridružile  naše frizerke  velikog srca,Nataša Seferović, Maida Kanješić, Petra Šego, Vladimira Carić, Jelena Gogić, Alma Horozović , Lana i stručna učiteljica Dijana Prelec. Neumorno su šišale djecu, malu i veliku, u krevetu, u kolicima, na rukama, kako god je bilo moguće.

Misija je ostvarena, veliki, iskreni osmijeh na licu djece, naših učenica i stručne učiteljice Prelec. I to nije sve, dogovoren je novi dolazak u prosincu kako bi spremni dočekali najljepše blagdane.

Martina Kantolić, prof.

Bistra 1

Bistra 3