Ministar zdravlja posjetio našu bolnicu

min.Varga

Ministar zdravlja prim. dr. Siniša Varga posjetio je danas našu bolnicu. Ministar je obišao naše male pacijente, susreo se s osobljem bolnice te svima zaželio sve najbolje u 2015. godini. Ministar Varga razgovarao je s ravnateljem bolnice dr. Renatom Mittermayerom te s pročelnicom Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Zagrebačke županije gospođom Ksenijom Čuljak. Tom prilikom naglasio je kako će u 2015. godini, izlaskom Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje iz Državne riznice, biti više novca upravo za tip kazuistike koji se tretira u ovoj specijalnoj bolnici, ali i više novca za opremu, posebno skupe lijekove koji su potrebni našoj dječici.

Kako je u našoj bolnici smješten određen broj pacijenata koji su i štićenici Centara za socijalnu skrb, Ministarstvo zdravlja obvezalo se organizirati sastanak predstavnika bolnice, Ministarstva zdravlja i Ministarstva socijalne politike i mladih i Zagrebačke županije kako bi kroz dogovor došli do adekvatnijih rješenja za skrb upravo o tim pacijentima.

Ministar zdravlja čestitao je osoblju bolnice na uspostavljenoj suradnji s hrvatskim, i posebice talijanskim, volonterima koji već više od jednog desetljeća aktivno pomažu u skrbi za pacijente bolnice i podržao našu inicijativu da u budućnosti u Gornjoj Bistri razvijemo i volonterski centar.

Ravnatelj bolnice, dr. Renato Mittermayer naglasio je kako je dr. Siniša Varga prvi ministar zdravlja koji je uopće posjetio Specijalnu bolnicu u Gornjoj Bistri, što pokazuje da Ministarstvo prepoznaje rad Specijalne bolnice te izrazio zadovoljstvo dogovorenim s Ministarstvom zdravlja.