Imenovan novi ravnatelj bolnice

Specijalna bolnica za kronične bolesti dječje dobi od danas ima novog ravnatelja – dr. Renata Mittermayera – koji je naslijedio dugogodišnjeg ravnatelja, sada umirovljenika dr. Željka Ivana Weissa.

Novi ravnatelj rođen je 1959. godine u Travniku, a u Gornju Bistru dolazi iz Zagreba. Njegovo posljednje radno mjesto bilo je u Agenciji za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu i socijalnoj skrbi gdje je također obavljao poslove ravnatelja.

Iz njegove bogate biografije izdvajamo predsjedavanje Hrvatskim društvom za vojnu medicinu, predsjedavanje nadzornog odbora Hrvatskog liječničkog zbora te sudjelovanje u Domovinskom ratu u sastavu ratnog saniteta i to u bolnici u Novoj Gradiški, gdje ga rat zatiče kao specijalizanta anestezije i reanimacije. Godine 1992. postaje načelnikom saniteta Zbornog područja Zagreb, a potom i načelnikom saniteta Prvog gardijskog zbora, a bio je i osobni liječnik prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Nadalje, profesionalnu karijeru upotpunjuje predavanjem na vojnom učilištu. 2003. godine postaje načelnikom saniteta Glavnog stožera Oružanih snaga RH, da bi u razdoblju 2005. – 2007. godine obavljao poslove pomoćnika ministra zdravstva i socijalne skrbi za stručno-medicinske poslove. Za ostvarene rezultate dobitnik je više odlikovanja i priznanja od kojih izdvajamo Spomenicu Domovinskog rata 1990.-1992. godine, medalje Bljesak i Oluja i spomen medalje Vukovar te promicanje u čin brigadira zdravstvene struke Hrvatske vojske.

O svojim motivima dolaska u Bistru dr. Mittermayer kaže:

– Mislim da mogu poboljšati kvalitetu zdravstvene zaštite u bolnici Bistra, organizacijski i podizanjem kvalitete rada te poboljšati uvjete smještaja i proširiti rad s volonterima. Nakon dugo godina bavljenja organizacijom i radom u zdravstvu u raznim segmentima, mislim da su zdravstvo i socijala intenzivno povezani i da ih nije dobro razdvajati. Smatram da je nužno povećati sve aktivnosti i na humanitarnom polju. Sve to možemo ostvariti korištenjem iskustava sličnih institucija diljem Europe i u svijetu, podizanjem uvjeta smještaja i podizanjem razine dijagnostičke i kurativne opreme, povećanjem broja osoblja koje radi s djecom, nastavkom angažmana i suradnje s humanitarnim udrugama diljem svijeta i proširivanjem kruga prijatelja bolnice s dragovoljnim udrugama u Republici Hrvatskoj, aktivnim uključivanjem građana u poslove i aktivnosti unutar bolnice, suradnjom s udrugama koje se bave terapijskim djelatnostima i sličnim aktivnostima.