Donacija tvrtke DM

IMG_5276

”Tu i zima toplo srce ima”

Donacijom higijenskih i kozmetičkih proizvoda u petak 27. ožujka, završena je DM-ova inicijativa ”Tu i zima toplo srce ima”. Donirani su proizvodi poput deterdženata, krema, pelena i šampona koji su potrebni za svakodnevnu brigu o djeci, a mali bolesnici dobili su i poruke podrške i razumijevanja koje su tijekom siječnja za njih napisali zaposlenici DM-a.

”Svake godine, od srca prihvaćamo poklon DM-a i Hrvatskog skijaškog saveza koji su realizirali inicijativu ”Tu i zima toplo srce ima”. Našu bolnicu uvijek obraduje pomoć  donatora, ne samo zbog materijalne pomoći, nego se sa svakom donacijom vidi  iz dana u dan da u našem društvu raste svijest za pomoć onima kojima je to najpotrebnije. Sigurno je da naši mali bolesnici zaslužuju svu pažnju, ne samo nas koji tu radimo, nego i cijelog društva, jer oni su ti kojima je upravo ta pažnja najpotrebnija. Snaga i humanost jednog društva očituje se upravo na pomoći djeci koja su ovako teško bolesna”, izjavio je dr. Renato Mittermayer, ravnatelj naše bolnice.

Naša je bolnica jedina zdravstvena institucija u Hrvatskoj koja se brine za malene bolesnike s najtežim oštećenjima kojima je potrebna cjelodnevna skrb. Trenutno imamo 108 malih bolesnika o kojima se svakodnevno brine oko 60 medicinskih sestara, liječnika i njegovatelja te brojni volonteri.

”Želja DM-a je pružiti podršku zaposlenicima i volonterima u njihovom svakodnevnom radu s djecom, a malim bolesnicima porukama naših zaposlenika pokazati kako mislimo na njih. Potaknuli smo i sugrađane da nam se pridruže i pomognu u ostvarenju ove donacije. Zahvaljujem svim kupcima DM-a koji su nas podržali i tako pokazali da prepoznaju potrebe djece i mladih”, izjavila je Gordana Picek, članica Uprave DM-a.

Inicijativu ”Tu i zima toplo srce ima” podržale su brojne skijaške legende i građani na humanitarnoj utrci DM Zagreb Ski Legends koja je bila posvećena djeci u udomiteljskim obiteljima te štićenicima bolnice Gornja Bistra. Uz naše male bolesnike, u sklopu inicijative DM je donirao 548 djece u udomiteljskom sustavu Foruma za kvalitetno udomiteljstvo djece.

”Po ovom pitanju moram govoriti u ime svih 19 skijaških Legendi koje se svake godine rado odazovu na naš poziv za sudjelovanje na DM-ovoj humanitarnoj utrci Legendi. Sretni smo ako svojim doprinosom možemo i mi pomoći dječici kojoj je to zaista najpotrebnije i veliko hvala DM-u i svim kupcima koji su se uključili u ovu prekrasnu zimsku humanitarnu akciju. Želja skijaških Legendi je da sljedeće godine oni osobno dođu posjetiti bolnicu”, izjavila je Nika Fleiss, v.d. voditeljica komunikacija u Hrvatskom skijaškom savezu.

IMG_5240

NikaFleiss