Hrvatski orkestar harfi Tisuću žica

Hrvatski orkestar harfi Tisuću žica

Zonta klub Zagreb, član udruge Zonta International, svjetske organizacije s više od 33.000 članica u 67 zemalja svijeta, koja okuplja poslovne i profesionalno usmjerene žene koje zajednički rade na poboljšanju pravnog, političkog, ekonomskog, obrazovnog, zdravstvenog i profesionalnog statusa žena u društvu organizira ovogodišnji, sada već tradicionalni deseti koncert Svečanost harfe.

Ove godine želi pomoći našoj bolnici. Prepoznata je potreba upoznavanja našeg osoblja s dobrom praksom koja se provodi u sličnim ustanovama u susjednim zemljama. Tako da ovaj deseti dobrotvorni koncert Svečanost harfe koji ZONTA klub Zagreb organizira, čistim prihodom želi omogućiti studijsko putovanje osoblju Bolnice.

Organizirana su dva humanitarna koncerta u nedjelju, 4. ožujka 2018. u Maloj dvorani Vatroslav Lisinski; poslijepodnevni s početkom u 17:30 i večernji u 20:00 sati, s jedinstvenom cijenom ulaznica od 75 kuna.

Osim dobrotvornog aspekta, treba istaknuti da su koncerti jedinstveni i zbog toga što na njima nastupa orkestar od preko 25 harfista iz Hrvatske i regije koji uz goste izvode poznate klasične i moderne melodije te daje značajan kulturni doprinos našem gradu i cijeloj regiji: koncerti orkestra harfi i u svijetu relativno su rijetki. Umjetnička voditeljica cjelokupnog projekta je gospođa Marija Mlinar, docentica na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, koja će, na vrlo zanimljiv i poučan način posjetitelje tijekom koncerata upoznati s harfom i razvojem harfe kao instrumenta.

Karte za koncert možete naručiti i u bolnici, svakim radnim danom od 8:00 do 15:00 sati, ili telefonom na 099/3114-296.